Pravila Privatnosti

Opšte odredbe o obradi podataka

Možete koristiti našu veb stranicu orthomol.rs bez unosa ličnih podataka. Poštujemo vašu privatnost i posvećeni smo je zaštiti ovom Politikom privatnosti.

Politika privatnosti reguliše vaš pristup i korištenje naše veb stranice orthomol.rs, uključujući bilo koji sadržaj, funkcionalnost i usluge koje zahtijevaju ili dozvoljavaju personalizaciju.

Kada pristupite veb stranici, možemo saznati određene informacije o vama, automatski i putem dobrovoljnih radnji koje možete preduzeti tokom vaše posete.

Vaše lične podatke (npr. ime, adresu, e-mail, broj telefona itd.) uvek obrađujemo u skladu sa odredbama koje su navedene u Opštoj uredbi o zaštiti podataka koja se odnosi na nas. Podaci se smatraju ličnim kada se mogu jasno pripisati određenom fizičkom licu.

Prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka o ličnosti, posetioci sajta imaju prava koja uključuju:

Zadržaćemo sve informacije koje nam date, a koje ste prethodno dali:

 • radije zahtevate brisanje informacija,
 • umesto toga odlučujemo da prestanemo da koristimo naše postojeće dobavljače podataka,
 • odlučujemo da vrednost čuvanja vaših podataka nadmašuje troškove čuvanja podataka.

Prava subjekta podataka

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi stavlja na raspolaganje. Ako se vaši lični podaci obrađuju, to vas čini subjektom podataka. Subjekti podataka imaju osnovna prava da traže:

 • pristup podacima koje čuva veb lokacija,
 • ispravku ili brisanje vaših ličnih podataka,
 • ograničenja u obradi vaših podataka,
 • prigovoriti na obradu vaših podataka,
 • prenos vaših podataka.

U meri u kojoj ste dali saglasnost veb lokaciji za obradu vaših ličnih podataka, imate pravo da povučete takvu saglasnost u bilo kom trenutku.

Možete zatražiti informacije o vašim ličnim podacima koje obrađujemo. Ako vaši podaci nisu ili više nisu primenljivi, možete zatražiti da se isprave. Ako su vaši podaci nepotpuni, možete zatražiti da se popune.

Imate pravo da zahtevate da se obrada vaših ličnih podataka ograniči iz jednog od sledećih razloga:

 • ako je tačnost vaših ličnih podataka sporna i imali smo priliku da proverimo njihovu tačnost,
 • ako je obrada bila nezakonita i zahtevate ograničenje upotrebe umesto brisanja,
 • ako više ne zahtevamo vaše podatke za prvobitnu svrhu obrade, ali su vam potrebni za sprovođenje, korišćenje ili odbranu pravnih zahteva,
 • ako ste uložili prigovor, sve dok još nije jasno da li vaši interesi prevladavaju.

Dozvoljeno nam je da obrađujemo vaše podatke zbog legitimnog interesa ili javnog interesa. U ovim slučajevima imate pravo da uložite prigovor na obradu vaših podataka. Ovo je takođe slučaj ako koristimo vaše podatke za naše direktno oglašavanje.

Ako ste zahtevali da nam dostavite svoje lične podatke, imate pravo da ih primite u prenosivom formatu. Takođe imate pravo da ove podatke prosledite drugom službeniku bez ograničenja od strane službenog lica kome su lični podaci prvobitno dostavljeni, ako se obrada zasniva na saglasnosti i ako je obrada podataka automatizovana. Kada koristite ovo pravo, takođe imate pravo da se lični podaci koji se odnose na vas direktno šalju od jednog službenika drugom službeniku, ako je to tehnički izvodljivo. Ovo ne sme da utiče na slobodu i prava drugih lica.

Možete zatražiti trenutno brisanje vaših ličnih podataka iz sledećih razloga:

 • ako vaši lični podaci više nisu potrebni za njihovu prvobitnu svrhu,
 • ako opozovete svoju saglasnost i ne postoji drugi pravni osnov,
 • ako se protivite obradi podataka i ne postoje važni razlozi za obradu koje treba zaštititi,
 • ako su vaši lični podaci obrađeni nezakonito,
 • ako vaši lični podaci moraju biti izbrisani da bi se ispunili zakonski zahtevi.

Imajte na umu da vaše pravo na brisanje zavisi od toga da li postoji legitiman razlog zašto je obrada podataka neophodna.

Ukoliko se bilo koji od vaših ličnih podataka promijeni, obavijestite info@orthomol.rs o promjenama kako bismo mogli ispraviti ili ažurirati vaše lične podatke.

Još jednom vas podsjećamo da imate pravo da u bilo kojem trenutku, u cijelosti ili djelimično, povučete datu saglasnost koristeći formulare za odustajanje koji se nalaze na veb stranici orthomol.rs Lični podaci obuhvaćeni izjavom o povlačenju više se neće obrađivati od datuma povlačenja saglasnosti.

Prilikom popunjavanja obrasca za odustajanje potrebno je da navedete važeću imejl adresu i svoje ime kako bismo znali ko je poslao upit i kako bismo mogli da odgovorimo. Ostali detalji su opcioni. Obrada podataka u vezi sa ovim upitom zasniva se na vašem dobrovoljnom pristanku, a mi se izričito pozivamo na ovu

Politiku privatnosti kada dobijemo ovu saglasnost. Lični podaci prikupljeni u vezi sa kontakt formom se brišu nakon što je vaš upit završen ili – ako postoji obaveza vođenja evidencije – nakon isteka ove obaveze. Pravni osnov za obradu ovih podataka je vaš pristanak.

Takođe, korisnici imaju pravo da podnesu prigovor organu za nadzor zaštite podataka.

Korišćenje i otkrivanje ili prenos ličnih podataka

Vaše lične podatke na veb stranici orthomol.rs koristićemo za potrebe upravljanja veb stranicama, analize preferencija i dostave odgovarajućih ponuda za potrebe komunikacije sa vama.

Politika u vezi sa korišćenjem i skladištenjem kolačića

Internet stranica orthomol.rs koristi kolačiće.

Kolačići su datoteke koje se privremeno čuvaju na vašem čvrstom disku, što omogućava veb lokaciji da prepozna vaš računar sledeći put kada posetite našu veb lokaciju.

Kolačići koji se čuvaju koriste se u analitičke i statističke svrhe i za funkcionisanje svih funkcija veb stranice i bolje korisničko iskustvo. Ovi kolačići mogu biti trajni kolačići koji ostaju sačuvani na računaru korisnika (najviše 26 meseci) čak i nakon posete, i privremeni kolačići koji se čuvaju samo tokom posete sajtu.
Ako se ne slažete sa njihovom upotrebom, možete lako da izbrišete i/ili onemogućite kolačiće u bilo kom trenutku.

Bilten i pretplata

Ako ste dali svoju izričitu saglasnost za primanje biltena, mi vam možemo poslati bilten. Podaci koje ste dali da biste se pretplatili na bilten koristiće se isključivo za slanje biltena. Ako želite da otkažete pretplatu na bilten, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem opcije za odjavu na dnu biltena. U slučaju otkazivanja pretplate, prestaćemo da obrađujemo lične podatke koje smo prikupili u ovu svrhu.
Sakupljene podatke ćemo čuvati samo za period tokom kojeg primate bilten i niste otkazali svoju saglasnost za primanje biltena.
Pravni osnov za dobijanje Biltena je vaša saglasnost (član 6. stav 1. Opšte uredbe o zaštiti podataka). Ako niste dali saglasnost, bilten vam neće biti poslat.

Rok skladištenja

Čuvam vaše podatke na period od 26 meseci. Ako postoji vaša saglasnost za obradu podataka u reklamne svrhe koja se proteže na period nakon propisanog roka, čuvamo vaše podatke do povlačenja saglasnosti.

Automatizovana obrada

Napominjemo da se neki podaci (kao što su tip internet pretraživača koji koristite, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, pregledani sadržaj itd.) obrađuju automatski prilikom pristupa veb stranici orthomol.rs.

Veze ka drugim sajtovima

Ova Politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina orthomol.rs. Ova stranica može da sadrži veze ka drugim provajderima usluga i ova Politika privatnosti se ne odnosi na njih. Prilikom napuštanja veb stranice orthomol.rs upoznajte se sa politikom privatnosti/pravilima svake veb stranice koja prikuplja lične podatke.
Promene naše politike privatnosti
Zadržavamo pravo da promenimo naše mere bezbednosti i zaštite podataka ako je potrebno zbog tehnološkog razvoja, u kom slučaju ćemo u skladu sa tim ažurirati našu Politiku privatnosti. Uvek pročitajte najnoviju verziju naše Politike privatnosti.