Orthomol Immun pro

Kombinacija mikronutrijenata, inulina i odabranih mikroorganizama.

Tvoja creva imaju mnoga neverovatna svojstva: ne samo da se koriste za varenje hrane i vitalnih hranljivih materija, već su i naš najveći imuni organ. Uravnotežena crevna flora igra važnu ulogu u njihovoj odbrambenoj funkciji.

Sa odabranim mikroorganizmima

Bez glutena

Dostupno kao dnevno pakovanje

Sertifikovani kvalitet

Ravnoteža u crevima - ravnoteža u životu

Normalno, naša crevna flora ima stabilan balans mikroorganizama koji je naseljavaju. Na sastav crevne flore u određenoj meri mogu uticati različiti faktori, kao što su uticaji životne sredine, lekovi ili monotona ishrana. Pravilna crevna flora je neophodna za jačanje imunog sistema i za regulisanje procesa varenja. Važne bakterije u crevima su, između ostalih, bifidobakterije i laktobacili. U oba slučaja imamo više vrsta. Prebiotici su neprobavljivi sastojci hrane za ljude koji specifično stimulišu rast i/ili aktivnost određenih vrsta bakterija u crevima. Odabrani mikroorganizmi i prebiotici se međusobno dopunjuju.

Trostruko aktivan

Sinergiju odabranih mikroorganizama, inulina i ortomolekularnih mikronutrijenata nudi samo Orthomol Immun pro. Vremenski odvojena potrošnja mikronutrijenata/inulina i odabranih mikroorganizama nije neophodna. Inovativne DR-kapsule Orthomol Immun pro usporavaju oslobađanje osetljivih mikroorganizama tokom prolaska kroz želudac, tako da odabrani mikroorganizmi ciljano dospevaju u tanko crevo i samo se tamo oslobađaju.

Nutritivna svojstva

Orthomol Immun pro sadrži kombinaciju mikroorganizama Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum i Lactobacillus rhamnosus. Inulin je ugljeni hidrat koji čovek ne može da svari, dobija se iz cikorije. Sa mikronutrijentima:

  • Vitamin A, riboflavin (vitamin B2), biotin i niacin doprinose održavanju normalne sluzokože (npr. crevne sluznice).
  • Vitamin C, vitamin D, cink, selen, bakar, folna kiselina, vitamin A, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.
  •  Vitamin C, vitamin E, riboflavin (vitamin B2), cink, selen, bakar i mangan doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Orthomol Immun pro oblici doziranja

Svaki dan pomešati sadržaj jedne kesice u 150-200 ml vode i konzumirati zajedno sa jednom kapsulom iz pakovanja pre ili uz obrok.

FAQ – Česta pitanja u vezi sa Orthomol Immun pro

Orthomol Immun pro je dodatak ishrani sa mikronutrijentima, inulinom i odabranim mikroorganizmima.
Orthomol Immun pro doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema (između ostalog, imunološkog sistema specifičnog za creva). O tome brine pet odabranih mikroorganizama, inulin, trinaest vitamina, sedam mineralnih supstanci i tri sekundarne biljne supstance.
Pro u Orthomol Immun pro je skraćenica za “Probiotici”, koji su takođe označeni kao odabrani mikroorganizmi.
Orthomol Immun pro je dostupan u obliku granula/kapsula.
Orthomol Immun pro je dostupan u pakovanjima od 15 i 30 komada.
Granule Orthomol Immun pro su dostupne sa ukusom narandže.

Pošto se za Orthomol Immun pro preporučuje dnevna potrošnja, dnevne doze se pakuju pojedinačno. Ovo ne samo da sprečava greške tokom svakodnevne upotrebe, već imaš i mogućnost da tokom dana ponesete svoju dnevnu dozu, npr. na posao ili putovanje. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kesice služi za očuvanje, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Kroz pakovanje koje štiti od svetlosti, kompletan sadržaj mikronutrijenata ostaje očuvan tokom pravilnog skladištenja do isteka roka trajanja Orthomol Immun pro.

Sinergiju odabranih mikronutrijenata, inulina i ortomolekularnih mikronutrijenata nudi samo Orthomol Immun pro.
Pored mikronutrijenata, Orthomol Immun pro sadrži i odabrane mikroorganizme i inulin.
Orthomol Immun pro čuvaj na hladnom i suvom mestu.
Jedna dnevna porcija Orthomol Immun pro sadrži 8,9 g šećera.
Dnevne porcije Orthomol Immun pro su već pojedinačno upakovane. Tako da imaš mogućnost da poneseš svoju dnevnu porciju sa sobom.
Orthomol Immun pro sadrži pet odabranih mikroorganizama (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus), inulin i 23 mikronutrijenta, uključujući vitamin A, riboflavin (vitamin B2), biotin i niakoscin crevne sluzokože).
Inulin je ugljeni hidrat koji ljudi ne mogu da svare, dobija se između ostalog iz cikorije. Inulin može da cilja rast i/ili aktivnost određenih vrsta bakterija u crevima. To je, može se reći, hrana za crevnu floru.
Mnogi vitamini i minerali u koncentrovanom obliku imaju gorak ili neprijatan ukus. Da bismo Orthomol Immun pro dali prijatan ukus, tokom proizvodnje koristimo male količine različitih zaslađivača.
Orthomol Immun pro sadrži kombinaciju pet probiotičkih kultura u dozi od 2k10⁹ JGK (Coloni Building Unit). Orthomol Immun pro sadrži sledeće porodice: Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum i Lactobacillus rhamnosus.
Sadržaj jedne kesice Orthomol Immun pro dnevno pomešati u 150-200 ml vode i konzumirati pre ili posle obroka zajedno sa jednom kapsulom iz pakovanja. Orthomol Immun pro je kombinacija granula (mikronutrijenti i inulin) i DR-kapsula (odabrani mikroorganizmi). Inovativna DR-kapsula (DR = odloženo oslobađanje) usporava oslobađanje osetljivih mikroorganizama tokom njihovog prolaska kroz želudac, tako da mikroorganizmi ciljano dospevaju u tanko crevo. Vremenska podela potrošnje mikronutrijenata i odabranih mikroorganizama nije neophodna.
Da bi se pokrila posebno povećana potreba za mikronutrijentima, preporučuje se redovna i dugotrajna konzumacija Orthomol Immun pro. Tvoja individualna situacija je najbolje poznata tvom lekaru ili farmaceutu – pitajte ga o idealnoj dužini konzumiranja.
Preporučuje se svakodnevna konzumacija Orthomol Immun pro tokom dužeg vremenskog perioda, jer su mikronutrijenti svakodnevno potrebni organizmu.
Da, Orthomol Immun pro granule/kapsule možeš rasporediti tokom dana. Čak i uz odvojenu konzumaciju, preporučujemo da ih konzumiraš tokom ili posle obroka.
Orthomol Immun pro je primjeren za odrasle. Za decu od 4 godine preporučujemo samo Orthomol Junior C plus. Svako dete, odnosno svaka mlada osoba, razlikuje se po svojoj fizičkoj konstituciji. Zbog toga preporučujemo da se o konzumaciji Orthomol Immun pro, kod osoba mlađih od 18 godina, konsultuje sa lekarom.

Da, Orthomol Immun pro je bez laktoze.

Da, Orthomol Immun pro je bez glutena.

Da, Orthomol Immun pro ne sadrži titanijum dioksid.

Da, Orthomol Immun pro ne sadrži jod.

Orthomol Immun pro ne sadrži jod, pa se može koristiti i kod problema sa štitnom žlezdom. Ako niste sigurni, uvek nas možete kontaktirati.
Orthomol Immun pro je pogodan za vegetarijansku ishranu.
Orthomol Immun pro je pogodan za osobe obolela od dijabetesa. Međutim, treba obratiti pažnju na sadržane ugljene hidrate. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.
Prema Uredbi EU 1169/2011, svi alergeni sadržani u namirnicama moraju biti jasno navedeni u listi sastojaka. Mi poštujemo ovu obavezu bez kompromisa u svim našim proizvodima. Istovremeno, Orthomol Immun pro ne sadrži gluten. Za ostale intolerancije na životne namirnice javi nam se i rado ćemo te posavetovati.
Orthomol proizvodi su dizajnirani kao dnevne porcije i uglavnom se ne uzimaju istovremeno. Stoga se ne preporučuje istovremena konzumacija Orthomol Immun pro sa drugim Orthomol proizvodima. Međutim, to može da zavisi od pojedinačnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, možeš ih konzumirati uz dnevnu zamenu. Za dalja pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično kako bismo što bolje odgovorili na upit.
Interakcije Orthomol Immun pro sa lekovima do sada nam nisu poznate. Za konkretnija pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično i možemo te posavetovati.
Konzumiranje Orthomol Immun pro je moguće tokom trudnoće ili dojenja. Međutim, Orthomol Natal je zbog svog specifičnog sastava najpogodniji za majku i dete u tom periodu. Savetujemo da o ovom pitanju razgovarate sa svojim lekarom.
Orthomol Immun pro možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim stoji ti na usluzi kao kompetentan konsultantski partner. Pored toga, Orthomol Immun pro možeš npr. naći u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Orthomol Immun pro se prodaje isključivo u apotekama. Obratite pažnju na aktuelne akcije promocije u apoteci, odnosno u apotekama u tvom kraju. Pored toga, Orthomol Immuno pro se nudi u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Ne. Sinergiju odabranih mikronutrijenata, inulina i ortomolekularnih mikronutrijenata nudi samo Orthomol Immun pro.
Orthomol Immun pro je dodatak ishrani koji ne služi kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obratite pažnju na zdrav način života.

Pošto su Orthomol Immun pro granule sa kapsulama proizvod možeš lako poneti sa sobom u ručnom prtljagu.

Da, u zavisnosti od sadržaja vitamina B2 u Orthomol Immun pro, urin može povremeno da požuti. Ali ne brinite, to je bezopasan neželjeni efekat.

Navedena preporučena dnevna količina konzumiranja Orthomol Immun pro se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani ne bi trebalo da služe kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Obrati pažnju na zdrav način života. Orthomol Immun pro treba držati van domašaja dece. U slučaju poremećene tolerancije na glukozu, Orthomol Immun pro treba koristiti samo uz temeljnu kontrolu metabolizma (15 g ugljenih hidrata po dnevnoj porciji). Zbog sadržaja riboflavina (vitamina B2) u Orthomol Immun pro, urin može postati žut. Između ostalog, Orthomol Immun pro sadrži visoko obojene karotenoide. Moguće mrlje, npr. na komadima odeće, teško se uklanjaju.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.

Saveti i novosti o imunitetu

Planiranje odmora sa bebom može biti izazov, ali uz dobru pripremu može se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za celu porodicu. ... >
Osteoartritis je jedan od najčešćih degenerativnih oboljenja zglobova koje pogađa milione ljudi širom sveta. ... >
Dr Maja Šlaković, specijalista ginekologije i akušerstva, objašnjava ... >
Kao fizioterapeut, svaki dan radim sa ljudima koji se suočavaju ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Mikronutrijenti za imuni sistem.

Imunološki sistem

Sve o imunološkom sistemu – Ovde ćete pronaći zanimljive činjenice, savete i predloge.