Orthomol vital f

Mikronutrijenti za „Nju“

Nije važno šta svakodnevni život traži od tebe. Odgovaraš na sve izazove. Ali ne smeš zaboraviti sebe. Umor i iscrpljenost često su rezultat svakodnevnog stresa. Kroz specifičnu kombinaciju mikronutrijenata, tvoje telo dobija podršku.

Za Nju

Različiti oblici doziranja

Ceo kompleks vitamina B

Sertifikovani kvalitet

Esencijalni mikronutrijenti za više energije

Orthomol Vital f je dodatak ishrani za žene. U fazama visokog napora, bilo zbog npr. opterećenosti poslom i porodicom ili brigom o članovima porodice kojima je potrebna nega, skloni smo da zanemarimo uravnoteženu ishranu. Orthomol Vital f je dodatak ishrani. Sadrži mikronutrijente, uključujući vitamine B i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti, kao i omega 3 masne kiseline i kalcijum.

Vitamin B kompleks je neophodan za nerve

Vitamin B, posebno vitamin B12, smatra se “hranom” za nerve. Brine o normalnoj funkciji nerava, učestvuje u rastu nerava i regeneraciji nerava pod stresom. Pored toga, podržava energetski metabolizam, pa se uz uravnotežen nivo vitamina B12 osećamo manje umorno i iscrpljeno.
B-vitamini igraju posebno važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima i imaju značajan uticaj na naše zdravlje. Rastvaraju se u vodi i ne mogu se skladištiti u telu. Osam vitamina B-grupe su važni za izgradnju hormona, utiču na protok krvi, učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti. Ali telu je potrebno više od B-vitamina. Samo zajedno sa drugim posebnim mikronutrijentima sadrži podršku potrebnu tokom vežbanja.

Orthomol Vital f oblik doziranja

Konzumirati sadržaj bočice zajedno sa kapsulama dnevno tokom ili posle obroka. Promućkati pre upotrebe.

Svaki dan pomešati sadržaj kesice u 150-200 ml vode i konzumirati zajedno sa tabletom i kapsulom tokom ili posle obroka.

FAQ – Česta pitanja u vezi sa Orthomol Vital f

Orthomol Vital f je dodatak ishrani. Sadrži mikronutrijente, između ostalog: B-vitamine i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti. Sadrži omega 3 masne kiseline i kalcijum.
Orthomol Vital f je kombinacija mikronutrijenata za žene. Naročito u užurbanom svakodnevnom životu, uravnotežena ishrana se zanemaruje. Neke žene stres umiruju hranom pa se često dohvate brze hrane i slatkiša – namirnicama koje nemaju mnogo mikronutrijenata. Druge pak u tim fazama jako smanje unos hrane. Pri tom telo upravo tada, u fazama visokog opterećenja, treba dovoljno vitamina i mineralnih materija koje većinski ne može samo da izgradi. U fazama velikog opterećenja, bilo da je npr. zbog dvostrukog tereta porodice i posla ili brige o članu porodice kome je potrebna nega, skloni smo da zanemarimo uravnoteženu ishranu. Orthomol Vital f je dodatak ishrani. Sadrži esencijalne mikronutrijente, uključujući B-vitamine i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti. Sadrži omega 3 masne kiseline i kalcijum.
Oni koji postižu mnogo i nalaze se pod stalnim naporima treba da obrate više pažnje na snabdevanje mikronutrijentima. Pošto organizam uglavnom ne može samostalno da gradi mikronutrijente, neophodan je unos hranom. Ali posebno u teškim vremenima, uravnotežena ishrana se zanemaruje. Tada specifična i uravnotežena kombinacija mikronutrijenata, kao što je Orthomol Vital f, može dopuniti ishranu. Telo na taj način dobija podršku koja mu je potrebna kako bi se bolje nosila sa teretima svakodnevnog života.
Orthomol Vital f se može preporučiti kod umora i iscrpljenosti. Najbolje je da razgovaraš sa svojim lekarom o konzumiranju, jer umor može imati mnogo različitih uzroka.
Orthomol Vital f je dostupan u sledećim dozama: bočice/kapsule i granule/kapsule/tablete. Granule su dostupne sa ukusom narandže. Različite varijante proizvoda se ne razlikuju po sastavu sastojaka (vitamini, minerali/elementi u tragovima, sekundarni biljni ekstrakti, omega 3 masne kiseline). To su samo sastojci – uslovljeno kroz različite varijante – odstupajuće.
Orthomol Vital f je dostupan u sledećim veličinama pakovanja: – bočice/kapsule za piće: pakovanje od 30 i 7 komada – granule/tablete/kapsule: pakovanje od 30 i 15 komada.
Orthomol Vital f granule su dostupne sa ukusom narandže. Bočica je također dostupna sa ukusom narandže.
Pošto se za Orthomol Vital f preporučuje dnevna potrošnja, dnevne porcije se pakuju pojedinačno. Ovo ne samo da sprečava greške tokom svakodnevne upotrebe, već imate i mogućnost da tokom dana ponesete svoj dnevni deo, npr. na posao ili putovanje. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kese služi za očuvanje, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Kroz pakovanje koje štiti od svetlosti, kompletan sadržaj mikronutrijenata ostaje očuvan tokom pravilnog skladištenja do isteka roka trajanja.
Orthomol Vital f sadrži 27 mikronutrijenata u maloj i praktičnoj veličini. Delimično, imaju veoma različit ukus i utiču jedni na druge. Da bi proizvod bio jestiv, praktičan i dugotrajan, mikronutrijenti moraju biti delimično odvojeni.
Orthomol Vital f i Orthomol Vital m se razlikuju po sastavu. Orthomol Vital f – za žene – dodatno sadrži 160 mg kalcijuma. Orthomol Vital m – za muškarce – sadrži dvostruku količinu omega 3 masnih kiselina.
Orthomol Vital f u doznom obliku bočica/kapsula za piće na hladnom, suvom mestu zaštićenom od svetlosti i u doznom obliku granula/tableta/kapsula na hladnom i suvom mestu.
Dnevne porcije Orthomol Vital f su već pojedinačno upakovane. Tako da imaš mogućnost da bez problema poneseš dnevnu porciju sa sobom. Doze u bočici/tableti su čak pripremljene za direktnu potrošnju.
Orthomol Vital f sadrži, između ostalog, vitamine B, magnezijum, omega 3 masne kiseline, vitamin C i E, selen kao i cink i kalcijum.

Želatin u Orthomol Vital f (kapsule) je goveđeg porekla.

Mnogi vitamini i minerali u koncentrovanom obliku imaju gorak ili neprijatan ukus. Da bismo Orthomol Vital f granulama i bočicama za piće dali prijatan ukus, koristimo malu količinu zaslađivača.

Granule/tablete/kapsule: Pomešati sadržaj jedne vrećice Orthomol Vital f dnevno
150-200 ml vode i zajedno sa tabletom ili kapsulom za konzumirati tokom ili posle obroka.
Bočice/kapsule za piće: Konzumirati sadržaj jedne bočice Orthomol Vital f dnevno zajedno sa kapsulama tokom ili posle obroka. Promućkati pre upotrebe.

Da bi se pokrila posebno povećana potražnja za mikronutrijentima, preporučuje se konzumacija u periodu od nekoliko nedelja. Tvoja individualna situacija je najbolje poznata tvom lekaru ili farmaceutu – pitajte ga o idealnoj dužini konzumiranja.
Preporučuje se svakodnevna konzumacija Orthomol Vital f tokom nekoliko nedelja, jer su telu potrebni mikronutrijenti svakodnevno.
Preporučujemo da se Orthomol Vital f konzumira tokom ili posle obroka. Doba dana nije važno.
Da, možeš konzumirati tablete/kapsule dnevne porcije Orthomol Vital f u toku dana. Takođe preporučujemo da ih konzumiraš odvojeno tokom ili posle obroka.
Orthomol Vital f je dizajniran za odrasle. Za decu od 4 godine preporučujemo samo Orthomol Junior proizvode. Svako dete, odnosno svaka mlada osoba, razlikuje se po svojoj fizičkoj konstituciji. Zbog toga preporučujemo da se o konzumaciji Orthomol Vital f kod osoba mlađih od 18 godina konsultuje sa lekarom.
U nekim slučajevima može doći do blagog podrigivanja zbog kondicioniranog ribljeg ulja (omega 3 masne kiseline) sadržanog u Orthomol Vital f kapsulama. U tom slučaju reporučujemo ti da konzumiraš kapsule pre spavanja.
Da, Orthomol Vital f ne sadrži laktozu.
Da, Orthomol Vital f je bez glutena.
I bočice/kapsule za piće i granule/kapsule Orthomol Vital f su bez titanijum dioksida.

Ne, Orthomol Vital f u dozama granula/tableta/kapsula sadrži posebnu tabletu joda, koja se po potrebi može izostaviti. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.

Orthomol Vital f sadrži jod. Doze granula/kapsula sadrže odvojenu tabletu joda, koja se po potrebi može izostaviti. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol Vital f je pogodan za osobe obolele od dijabetesa. Međutim, treba obratiti pažnju na sadržane ugljene hidrate. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.
Dnevna porcija Orthomol Vital f u dozama granula/kapsula sadrži 59 kcal, a u dozama bočica/kapsula 37 kcal.
Orthomol proizvodi su dizajnirani kao dnevne porcije i uglavnom se ne uzimaju istovremeno. Zbog toga se generalno ne preporučuje istovremena konzumacija Orthomol Vital f sa drugim Orthomol proizvodima. To zavisi od pojedinačnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, isti npr. možeš konzumirati uz svakodnevnu promenu. Za dalja pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično kako bismo što bolje odgovorili na pojedinačna pitanja.
Interakcije Orthomol Vital f sa lekovima do sada nam nisu poznate. Za tačna pitanja uvek nas možeš kontaktirati lično i možemo te posavetovati potpuno individualno.
Konzumiranje Orthomol Vital f je moguće tokom trudnoće i dojenja. Međutim, Orthomol Natal je zbog svog specifičnog sastava najpogodniji za majku i dete u tom periodu. Preporučujemo da o ovom pitanju razgovaraš sa svojim lekarom.
Orthomol Vital f možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim stoji ti na usluzi kao kompetentan konsultantski partner. Pored toga, Orthomol Vital f možeš npr. naći u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Orthomol Vital f se prodaje isključivo u apotekama. Obrati pažnju na aktuelne akcije i promocije u tvojoj apoteci, odnosno u apotekama u kraju. Pored toga, Orthomol Vital f se nudi u raznim online apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Ne. Orthomol Vital f je dodatak ishrani sa esencijalnim mikronutrijentima za nervni sistem i energetski metabolizam.
Orthomol Vital f je dodatak ishrani koji ne bi trebalo da služi kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života.
Pošto Orthomol Vital f u dozama granula sa kapsulama nije proizvod u tečnom obliku, proizvod možeš bez problema nositi u ručnom prtljagu. U slučaju bočice, jednu lako možeš poneti u ručni prtljag, sadrži 20 ml tečnosti. Obrati pažnju na opšte smernice u vezi sa tečnostima.

Da, uslovljeno sadržajem vitamina B2 u Orthomol Vital f povremeno može da dođe do žute boje urina. Ali ne brini, to je bezopasan neželjeni efekat.

Navedena preporučena dnevna količina za Orthomol Vital f ne sme se prekoračiti. Dodaci ishrani ne bi trebalo da služe kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života. Orthomol Vital f treba držati van domašaja male dece. Ovaj proizvod sadrži jod. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja. Dozni oblici granula/tableta/kapsula sadrže odvojenu tabletu joda. Kod poremećaja tolerancije glukoze Orthomol Vital f se koristi samo uz temeljnu kontrolu metabolizma (10 g ugljenih hidrata za granule i 4,4 g ugljenih hidrata za flaše za piće po dnevnoj porciji). Orthomol Vital f sadrži 165 µg biotina po dnevnoj porciji. Ukoliko ideš na laboratorijski test (imunotest), obavestite lekara ili laboratorijsko osoblje o potrošnji Orthomol Vital f, jer biotin može uticati na takve testove. Zbog sadržaja riboflavina (vitamina B2) u Orthomol Vital f, urin može postati žut. Između ostalog, Orthomol Vital f sadrži jako obojeni beta-karoten. Moguće mrlje, npr. na komadima odeće, teško se uklanjaju. U nekim slučajevima može doći do podrigivanja zbog ribljeg ulja (omega 3 masnih kiselina) koje se nalazi u Orthomol Vital f kapsulama. U ovom slučaju možeš konzumirati kapsule pre spavanja.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.

Saveti i novosti o imunitetu

Admir Hadžić, profesor sporta i licencirani personalni trener, nudi nekoliko saveta za početnike koji će ti pomoći da se osećaš samouvereno i izvučeš najviše iz ... >
Naša koža svakodnevno se suočava s brojnim izazovima, od štetnih UV zraka do onečišćenog okoliša, često ostavljajući za sobom vidljive tragove starenja i nepravilnosti. Upoznajte ... >
Kada razmišljaš o putovanju, uvek se postavlja pitanje gde ići, da li na more ili možda na planinu, a što da ne i u banju! ... >
Dr. Aleksandar Stanojević, Specijalista internista-gastroenterolog u Poliklinici Žutić savetuje kako održati jak imunitet creva, pa tako i celokupni imunitet. ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Živci, psiha i stres

Živci, psiha i stres

Burnout: uzroci, simptomi, dijagnoza, terapija i prevencija