Orthomol Vital m

Mikronutrijenti za „Njega“

Čim je jedan zadatak završen, sledeći već čeka. Dnevna rutina je u taktu. Uvek i stalno dostupan. Telo je pod velikim pritiskom. Dugoročno, to može uticati na tvoje zdravlje. Umor, iscrpljenost, nervoza ili iscrpljenost su moguće posledice.

Za Njega

Različiti oblici doziranja

Ceo kompleks vitamina B

Sertifikovani kvalitet

Bitni mikronutrijenti za smanjenje umora i iscrpljenosti

Naročito u užurbanom svakodnevnom životu, uravnotežena ishrana se zanemaruje. Kada su pod stresom, neki muškarci jedu više, često posežu za brzom hranom ili slatkišima – namirnicama sa malo mikronutrijenata. Postoje i oni koji smanjuju unos hrane tokom ovih faza. Istovremeno, organizmu je potrebna dovoljna količina vitamina i minerala, koje najčešće ne može samostalno da proizvede. Orthomol Vital m je kombinacija mikronutrijenata za muškarce. Sadrži esencijalne mikronutrijente, uključujući B-vitamine i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti. Sadrži omega 3 masne kiseline.

B-vitaminski kompleks je važan za nerve

Vitamin B, posebno vitamin B12, smatra se “hranom” za nerve. Brine o normalnoj funkciji nerava, učestvuje u rastu nerava i regeneraciji nerava pod stresom. Osim toga, podržava energetski metabolizam, pa se uz uravnotežen nivo vitamina B12 osećamo manje umorno i iscrpljeno.
B-vitamini igraju posebno važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima i imaju značajan uticaj na naše zdravlje. Rastvaraju se u vodi i ne mogu se skladištiti u telu. Osam vitamina B-grupe su važni u vezi sa izgradnjom hormona, utiču na protok krvi, učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti. Ali telu je potrebno više od B-vitamina. Samo zajedno sa drugim posebnim mikronutrijentima sadrži podršku potrebnu tokom vežbanja.

Orthomol Vital m oblici doziranja

Konzumirati sadržaj jedne bočice zajedno sa kapsulama dnevno tokom ili posle obroka. Promućkati pre upotrebe.

Svaki dan pomešati sadržaj kesice u 150-200 ml vode i konzumirati zajedno sa tabletom i kapsulom tokom ili posle obroka.

FAQ – Česta pitanja u vezi sa Orthomol Vital m

Orthomol Vital m je dodatak ishrani. Sadrži mikronutrijente, uključujući B-vitamine i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti. Sadrži omega 3 masne kiseline.

Orthomol Vital m je kombinacija mikronutrijenata za muškarce.
Naročito u užurbanom svakodnevnom životu, uravnotežena ishrana se zanemaruje. Kada nemaju dovoljno vremena ili su pod stresom, neki muškarci često posežu za brzom hranom ili slatkišima – namirnicama sa malo mikronutrijenata. Postoje i oni koji smanjuju unos hrane tokom ovih faza. Istovremeno, organizmu je potrebna dovoljna količina vitamina i minerala, koje najčešće ne može samostalno da proizvede. Zato što u periodima velikog opterećenja, bilo zbog dvostrukog tereta porodice i posla ili brige o članu porodice kome je potrebna nega, imamo tendenciju da zanemarimo uravnoteženu ishranu. Orthomol Vital m je dodatak ishrani. Sadrži esencijalne mikronutrijente, između ostalih, npr. B-vitamini i magnezijum za smanjenje umora i iscrpljenosti, kao i omega 3 masne kiseline.

Oni koji postižu mnogo i nalaze se pod stalnim naporima treba da obrate više pažnje na snabdevanje mikronutrijentima. Pošto organizam uglavnom ne može samostalno da gradi mikronutrijente, neophodan je unos hranom. Ali posebno u teškim vremenima, uravnotežena ishrana se zanemaruje. Tada specifična i uravnotežena kombinacija mikronutrijenata, kao što je Orthomol Vital m, može dopuniti ishranu. Telo na taj način dobija podršku koja mu je potrebna kako bi se bolje nosila sa teretima svakodnevnog života.
Orthomol Vital m se može preporučiti kod umora i iscrpljenosti. O konzumaciji je najbolje razgovarati sa lekarom, jer iscrpljenost može imati različite uzroke.
Orthomol Vital m je dostupan u sledećim dozama: bočice/kapsule za piće i granule/tablete/kapsule. Granule su dostupne sa ukusom narandže. Različite varijante proizvoda se ne razlikuju po sastavu sastojaka (vitamini, mineralne supstance/elementi u tragovima, sekundarne biljne supstance, omega 3 masne kiseline) jedna od druge. Samo sastojci – uslovni kroz različite varijante – odstupaju.

Orthomol Vital m je dostupan u sledećim veličinama pakovanja: – bočice/kapsule: pakovanje od 30 i 7 komada – granule/tablete/kapsule: pakovanje od 30 i 15 komada

Granule Orthomol Vital m su dostupne sa ukusom narandže. Dostupne su također bočice sa ukusom narandže.
Pošto se za Orthomol Vital m preporučuje dnevna potrošnja, dnevne porcije se pakuju pojedinačno. Ovo ne samo da sprečava greške tokom svakodnevne upotrebe, već imaš i mogućnost da svoje dnevne porcije jednostavno poneseš sa sobom, npr. na posao ili putovanje. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kese služi za zaštitu, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Kroz pakovanje koje štiti od svetlosti, kompletan sadržaj mikronutrijenata ostaje očuvan tokom pravilnog skladištenja do isteka roka trajanja Orthomol Vital m.
U Orthomol Vital m 26 mikronutrijenata je sastavljeno u maloj i praktičnoj veličini. Delimično imaju veoma izrazit ukus i efekat jedni na druge. Da bi proizvod bio jestiv, praktičan i dugotrajan, potrebno je odvojiti mikronutrijente.
Orthomol Vital m i Orthomol Vital f se razlikuju po sastavu. Orthomol Vital m – za muškarce – sadrži dvostruku količinu omega 3 masnih kiselina. Orthomol Vital f – za žene – sadrži dodatni kalcijum.
Orthomol Vital m u doznom obliku bočica/kapsula čuvati na hladnom i suvom mestu zaštićenom od svetlosti, a u obliku granula/tableta/kapsula na hladnom i suvom mestu.
Dnevne porcije Orthomol Vital m su već pojedinačno upakovane. Na taj način imaš mogućnost da bez problema poneseš svoju dnevnu porciju. Dozni oblik bočica/tableta za piće je čak gotovo pripremljen za direktnu upotrebu.
Orthomol Vital m sadrži, između ostalog, B-vitamine, magnezijum, omega 3 masne kiseline, vitamine C i E, selen i cink.

Želatin u Orthomol Vital m (kapsule) je goveđeg porekla.

Mnogi vitamini i minerali u koncentrovanom obliku imaju gorak ili neprijatan ukus. Da bi Orthomol Vital m granule i bočice za piće imali prijatan ukus, koristimo male količine zaslađivača.

Granule/tablete/kapsule: Pomešaj sadržaj jedne kesice Orthomol Vital m u 150-200 ml vode i konzumiraj zajedno sa tabletom i kapsulom tokom ili posle obroka. Bočice/kapsule za piće: Konzumiraj sadržaj jedne bočice za piće Orthomol Vital m zajedno sa kapsulama dnevno tokom ili posle obroka. Promućkaj pre upotrebe.
Da bi se pokrio specifični porast potražnje za mikronutrijentima, preporučuje se konzumacija u periodu od nekoliko nedelja. Tvoja individualna situacija je najbolje poznata tvom lekaru ili farmaceutu – pitajte ga o idealnoj dužini konzumiranja.
Preporučuje se svakodnevna konzumacija Orthomol Vital m nekoliko nedelja, jer su mikronutrijenti organizmu potrebni svakodnevno.
Preporučujemo da se Orthomol Vital m konzumira svakodnevno nekoliko nedelja, jer su mikronutrijenti organizmu potrebni svakodnevno. Vreme dana nije relevantno.
Da, možete konzumirati tablete/kapsule dnevne porcije Orthomol Vital-a odvojeno tokom dana. Preporučujemo da ih konzumirate tokom ili posle obroka, čak i kada se konzumiraju odvojeno.
Orthomol Vital m je dizajniran za odrasle. Za decu od 4 godine preporučujemo samo Orthomol Junior proizvode. Svako dete, odnosno svaka mlada osoba, razlikuje se po svojoj fizičkoj konstituciji. Zbog toga preporučujemo da se konzumacija Orthomol Vital m kod osoba mlađih od 18 godina konsultuje sa lekarom.
U nekim slučajevima može doći do blagog podrigivanja zbog kondicioniranog ribljeg ulja (omega 3 masne kiseline) sadržane u Orthomol Vital m kapsulama. Možeš konzumirati kapsule pre spavanja kako ne bi došlo do podrigivanja.
Da, Orthomol Vital m je bez laktoze.
Da, Orthomol Vital m je bez glutena.
I bočice/kapsule za piće i granule/kapsule Orthomol Vital m ne sadrže titanijum dioksid.
Ne, Orthomol Vital m u dozi granula/tableta/kapsula sadrži posebnu tabletu joda, koja se može izostaviti ako je potrebno. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol Vital m sadrži jod. Granule/kapsule sadrže posebnu tabletu joda, koja se po potrebi može izostaviti. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol Vital m nije pogodan za vegetarijansku ili vegansku ishranu jer su neki sastojci životinjskog porekla.
Orthomol Vital m je pogodan za osobe obolele od dijabetesa. Međutim, treba obratiti pažnju na sadržane ugljene hidrate. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.
Jedna dnevna porcija Orthomol Vital m u dozi granula/kapsula sadrži 65 kcal, a u dozi u bočici/kapsuli 41 kcal.
Orthomol proizvodi su dizajnirani kao dnevne porcije i uglavnom se ne uzimaju istovremeno. Stoga se ne preporučuje istovremena konzumacija Orthomol Vital m sa drugim Orthomol proizvodima. To zavisi od pojedinačnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, isti npr. možeš konzumirati uz svakodnevnu promenu. Za dalja pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično kako bismo što bolje odgovorili na pojedinačna pitanja.
Interakcije Orthomol Vital m sa lekovima do sada nam nisu poznate. Za tačna pitanja uvek nas možeš kontaktirati lično i možemo te posavetovati potpuno individualno.
Orthomol Vital m možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim stoji ti na usluzi kao kompetentan konsultantski partner. Pored toga, Orthomol Vital m možeš npr. naći u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Orthomol Vital m se prodaje isključivo u apotekama. Obrati pažnju na aktuelne akcije promocije u tvojoj apoteci, odnosno u apotekama u kraju. Pored toga, Orthomol Vital m se nudi u raznim online apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Ne. Orthomol Vital m je dodatak ishrani sa esencijalnim mikronutrijentima za nervni sistem i energetski metabolizam.
Orthomol Vital m je dodatak ishrani koji ne bi trebalo da služi kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života.
Pošto Orthomol Vital m u doznim oblicima granula sa kapsulama i tabletama/kapsulama nije tečan proizvod, proizvod možeš bez problema poneti sa sobom u ručnom prtljagu. U slučaju bočice, jednu možeš lako poneti u ručni prtljag, sadrži 20 ml tečnosti. Obrati pažnju na opšte smernice za tečnosti.
Da, u zavisnosti od sadržaja vitamina B2 u Orthomol Vital m, urin može povremeno da požuti. Ali ne brini, to je bezopasan neželjeni efekat.

Navedena preporučena količina potrošnje za Orthomol Vital m se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani ne bi trebalo da služe kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života. Orthomol Vital m treba držati van domašaja male dece. Ovaj proizvod sadrži jod. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja. Dozni oblici granula/tableta/kapsula sadrže odvojenu tabletu joda. Za poremećaje tolerancije glukoze Orthomol Vital m se koristi samo uz temeljnu kontrolu metabolizma (12 g ugljenih hidrata za granule i 4,0 g ugljenih hidrata za bočicu za piće po dnevnoj porciji). Orthomol Vital m sadrži 165 µg biotina po dnevnoj porciji. Ukoliko ideš na laboratorijski test (imunotest), obavesti lekara ili laboratorijsko osoblje o potrošnji Orthomol Vital f, jer biotin može uticati na takve testove. Zbog sadržaja riboflavina (vitamina B2) u Orthomol Vital m, urin može postati žut. Između ostalog, Orthomol Vital m sadrži jako obojeni beta-karoten. Moguće mrlje, npr. na komadima odeće, teško se uklanjaju. U nekim slučajevima može doći do podrigivanja zbog ribljeg ulja (omega 3 masnih kiselina) sadržanih u Orthomol Vital m kapsulama. U ovom slučaju možeš konzumirati kapsule pre spavanja.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.
 

Saveti i novosti o imunitetu

Admir Hadžić, profesor sporta i licencirani personalni trener, nudi nekoliko saveta za početnike koji će ti pomoći da se osećaš samouvereno i izvučeš najviše iz ... >
Naša koža svakodnevno se suočava s brojnim izazovima, od štetnih UV zraka do onečišćenog okoliša, često ostavljajući za sobom vidljive tragove starenja i nepravilnosti. Upoznajte ... >
Kada razmišljaš o putovanju, uvek se postavlja pitanje gde ići, da li na more ili možda na planinu, a što da ne i u banju! ... >
Dr. Aleksandar Stanojević, Specijalista internista-gastroenterolog u Poliklinici Žutić savetuje kako održati jak imunitet creva, pa tako i celokupni imunitet. ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Živci, psiha i stres

Živci, psiha i stres

Burnout: uzroci, simptomi, dijagnoza, terapija i prevencija