Sadržaj

Orthomol Natal: Poboljšana formulacija

Orthomol koristi svoje iskustvo i naučna dostignuća u oblasti razvoja ortomolekularnih kombinacija mikronutrijenata kako bi ponudio vrhunske proizvode za održavanje dobrog zdravlja. Vreme pre trudnoće, trudnoća i dojenje su posebni periodi života mnogih žena, u kojima pravilna ishrana i upotreba dodataka ishrani igraju jednu od ključnih uloga, kako za fizičko blagostanje buduće majke ili porodilje, tako i za razvoj deteta. Čak i pre nego što dete dođe na ovaj svet, mogu se iskusiti mnoge prednosti korišćenja Orthomol Natal proizvoda, koji obezbjeđuju opsežnu zalihu mikronutrijenata koje trebaju buduće i nove majke, kao i plod i novorođenče.

Koje su promene u sastavu Orthomol Natal proizvoda?

U cilju svakodnevnih poboljšanja svojih proizvoda, brend Orthomol uneo je izmene u svoj proizvod Orthomol Natal, koje povećavaju njegovu učinkovitost i poboljšavaju recepturu okusa uz jaku podršku organizmu u najosjetljivijem periodu za svaku ženu.

Folna kiselina sada dolazi u kombinaciji sa inovativnim oblikom folata, koji se zove 5-metiltetrahidrofolat (ili L-5-MTHF ili Quatrefolic), koji telo može da koristi bez prethodne transformacije, zbog čega ima veću dostupnost, posebno kod ljudi koji imaju nedostatak enzima (dihidrofolat reduktaze) neophodnog za transformaciju folne kiseline u njen aktivni oblik. Pomenuta kombinacija je važna i za osobe koje nemaju pomenuti nedostatak, sa obzirom da se potrebna količina folata najčešće ne pokriva unosom iz hrane. Folna kiselina i folati obezbeđuju pravilan razvoj ploda od začeća do kraja trudnoće. Zajedno sa vitaminima i mineralima precizno kombinovanim u Orthomol Natal dodatku ishrani, igraju važnu ulogu u procesu deobe ćelija, normalnoj funkciji imunog sistema i doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti trudnice.

Još jedna prednost je dodatak holina, koji ima značajnu ulogu u stvaranju esencijalnih ćelijskih komponenti i signalnih molekula (fosfolipidi koji formiraju ćelijske membrane, neurotransmiter acetilholin koji omogućava normalan protok nervnih impulsa i osmoregulator trimetilglicin koji održava ravnotežu tečnosti u telu i koncentraciji elektrolita), tako učestvuju i u formiranju i pravilnom funkcionisanju placente. Lutein i Zeaksantin su takođe deo nove, poboljšane formulacije Orthomol Natal-a i važni su za zdravlje i razvoj oka fetusa i novorođenčeta.

Promena okusa Orthomol Natal-a

Promenio se i okus proizvoda, pošto je bezvodna dekstroza zamenila raniji dekstroza monohidrat, dodat je ukusan rezistentni kukuruzni dekstrin, a sukroza je zamenjena prirodnim zaslađivačem (stevijom) koji ima izuzetno nisku kalorijsku vrednost, okus koji se sporije razvija, ali traje duže od okusa šećera.

Slični članci

U cilju svakodnevnih poboljšanja svojih proizvoda, brend Orthomol uneo je izmene u svoj proizvod Orthomol Natal, koje povećavaju njegovu učinkovitost i poboljšavaju recepturu okusa uz ... >
Odmor pre bebe je lepo i nezaboravno iskustvo za mnoge parove. Zato što je to poslednji odmor za dvoje pre nego što beba dođe na ... >
Tokom trudnoće, telo se menja. Prilagođava se novoj situaciji u kojoj dete raste. Da navedemo samo nekoliko primera: zapremina krvi se povećava, tetive i ligamenti ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Sve sto trebaš

Uvek tu za tebe. Od samog početka.

Trudnoća i dojenje

Sve o nutritivnim potrebama tokom trudnoće i dojenja