Sadržaj

Orthomol Natal: Poboljšana formulacija

Orthomol koristi svoje iskustvo i naučna dostignuća u oblasti razvoja ortomolekularnih kombinacija mikronutrijenata kako bi ponudio vrhunske proizvode za održavanje dobrog zdravlja. Vreme pre trudnoće, trudnoća i dojenje su posebni periodi života mnogih žena, u kojima pravilna ishrana i upotreba dodataka ishrani igraju jednu od ključnih uloga, kako za fizičko blagostanje buduće majke ili porodilje, tako i za razvoj deteta. Čak i pre nego što dete dođe na ovaj svet, mogu se iskusiti mnoge prednosti korišćenja Orthomol Natal proizvoda, koji obezbjeđuju opsežnu zalihu mikronutrijenata koje trebaju buduće i nove majke, kao i plod i novorođenče.

Koje su promene u sastavu Orthomol Natal proizvoda?

U cilju svakodnevnih poboljšanja svojih proizvoda, brend Orthomol uneo je izmene u svoj proizvod Orthomol Natal, koje povećavaju njegovu učinkovitost i poboljšavaju recepturu okusa uz jaku podršku organizmu u najosjetljivijem periodu za svaku ženu.

Folna kiselina sada dolazi u kombinaciji sa inovativnim oblikom folata, koji se zove 5-metiltetrahidrofolat (ili L-5-MTHF ili Quatrefolic), koji telo može da koristi bez prethodne transformacije, zbog čega ima veću dostupnost, posebno kod ljudi koji imaju nedostatak enzima (dihidrofolat reduktaze) neophodnog za transformaciju folne kiseline u njen aktivni oblik. Pomenuta kombinacija je važna i za osobe koje nemaju pomenuti nedostatak, sa obzirom da se potrebna količina folata najčešće ne pokriva unosom iz hrane. Folna kiselina i folati obezbeđuju pravilan razvoj ploda od začeća do kraja trudnoće. Zajedno sa vitaminima i mineralima precizno kombinovanim u Orthomol Natal dodatku ishrani, igraju važnu ulogu u procesu deobe ćelija, normalnoj funkciji imunog sistema i doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti trudnice.

Još jedna prednost je dodatak holina, koji ima značajnu ulogu u stvaranju esencijalnih ćelijskih komponenti i signalnih molekula (fosfolipidi koji formiraju ćelijske membrane, neurotransmiter acetilholin koji omogućava normalan protok nervnih impulsa i osmoregulator trimetilglicin koji održava ravnotežu tečnosti u telu i koncentraciji elektrolita), tako učestvuju i u formiranju i pravilnom funkcionisanju placente. Lutein i Zeaksantin su takođe deo nove, poboljšane formulacije Orthomol Natal-a i važni su za zdravlje i razvoj oka fetusa i novorođenčeta.

Promena okusa Orthomol Natal-a

Promenio se i okus proizvoda, pošto je bezvodna dekstroza zamenila raniji dekstroza monohidrat, dodat je ukusan rezistentni kukuruzni dekstrin, a sukroza je zamenjena prirodnim zaslađivačem (stevijom) koji ima izuzetno nisku kalorijsku vrednost, okus koji se sporije razvija, ali traje duže od okusa šećera.

Slični članci

Planiranje odmora sa bebom može biti izazov, ali uz dobru pripremu može se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za celu porodicu. ... >
Dr Maja Šlaković, specijalista ginekologije i akušerstva, objašnjava ... >
Trudnička depresija je stalno prisutno loše raspoloženje u periodu trudnoće. Svaka 10-ta trudnica može ispoljiti ove probleme. Međutim u praksi se daleko više bavi depresijom ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Sve sto trebaš

Uvek tu za tebe. Od samog početka.

Trudnoća i dojenje

Sve o nutritivnim potrebama tokom trudnoće i dojenja