Orthomol Immun

Mikronutrijenti za imuni sistem.

Naš imuni sistem je savršena, potpuna zaštita našeg zdravlja: ​​kao jedan od najvažnijih odbrambenih mehanizama tela, on je uvek u upotrebi – većinu vremena mi to i ne primećujemo.

Original

Bez laktoze i glutena

Keln – lista

Sertifikovan kvalitet

Imuni sistem – Čuvar našeg zdravlja

Kao i ljudi, naš imuni sistem raste sa svojim zadacima. Dakle, svaka faza života postavlja sopstvene zahteve našem prirodnom odbrambenom sistemu. Nažalost, naš imuni sistem takođe prolazi kroz određeni proces starenja – sveobuhvatna zaštita gubi svoju efikasnost.

Dobra vest je: možemo učiniti mnogo da održimo dobru imunološku odbranu. Ko se uravnoteženo i sezonski hrani, ko se redovno kreće i brine o zdravom opuštanju, već je mnogo učinio za svoj imunitet.

Mikronutrijenti za imuni sistem

Funkcionisanje odbrambenog sistema povezano je sa adekvatnim snabdevanjem hranljivim materijama (mikro i makronutrijentima). Pošto se pojedinačne komponente uglavnom sastoje od ćelija koje se brzo regenerišu, dobar unos mikronutrijenata je neophodan. Imunološka sposobnost organizma se tako određuje, između ostalog, i kroz snabdevanje mikronutrijentima, kao što su vitamini C, D, E, A i elementi u tragovima selen i cink.

Imunološki faktor - ishrana

Uravnotežena ishrana sa svežim sastojcima je osnova dobre imunološke odbrane. Zato bi sezonsko voće i povrće trebalo da budu na vrhu vaše ishrane, ali su važne i integralne žitarice, ulja i orasi. Ove namirnice sadrže važne vitamine, elemente u tragovima i sekundarne biljne supstance, potrebne za mnoge procese u organizmu.

Nutritivna svojstva

Orthomol Immun je dodatak ishrani. Sa vitaminom C, vitaminom D i cinkom kao doprinosom normalnoj funkciji imunog sistema i sa drugim mikronutrijentima.

 • Vitamin A, folna kiselina, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, selen, gvožđe, bakar i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.
 • Vitamin A, riboflavin (vitamin B2), biotin i niacin doprinose održavanju normalne sluzokože (npr. sluzokože usne duplje).
 • Vitamin A, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), vitamin B6, vitamin B12, pantotenska kiselina, niacin, vitamin C, biotin, jod, mangan, gvožđe i bakar doprinose normalnom energetskom metabolizmu.
 • Vitamin C, vitamin E, riboflavin (vitamin B2), cink, selen, bakar i mangan doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Orthomol Immun dozni oblik

Konzumirajte sadržaj jedne bočice dnevno tokom ili posle obroka zajedno sa tabletama. Promućkajte pre upotrebe.
Sadržaj jedne kesice dnevno pomešati u 150-200 ml vode i konzumirati tokom ili posle obroka.

FAK - Često postavljana pitanja o Orthomol Immun-u

Orthomol Immun je dodatak ishrani. Sa vitaminom C, vitaminom D i cinkom kao doprinosom normalnom funkcionisanju imunog sistema.

Za osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom zbog:

 • poslovnog i privatnog stresa
 • opterećenja uzrokovana nedostatkom sna
 • potrošnje lekova
 • pogrešne ili nedovoljne ishrane
 • deficiti uzrokovani ishranom
Orthomol Immun je dostupan u sledećim dozama: bočica/tablete i granule.
Različiti oblici doziranja (bočice/tablete, granule) Orthomol Immun-a se ne razlikuju po sastavu sastojaka (vitamini, mineralne supstance, sekundarne biljne supstance). Samo sastojci/pomoćni sastojci, uslovljeni različitim oblicima doziranja, odstupaju.

Orthomol Immun je dostupan u sledećim veličinama pakovanja:
Granule: Pakovanje veličine 30 i 15
Bočica za piće/tablete: Pakovanje veličine 7

Orthomol Immun je dostupan u obliku granula i bočica za piće/tablete sa ukusom narandže.

Pošto se za Orthomol Immun preporučuje dnevna potrošnja, dnevne porcije se pakuju zasebno. Tako ne samo da sprečavamo greške tokom upotrebe, već imaš i mogućnost da jednostavno poneseš svoje dnevne porcije sa sobom, npr. na posao ili putovanje. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kese služi za zaštitu, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Zahvaljujući ambalaži otpornoj na svetlost, pun sastav mikronutrijenata ostaje uz pravilno skladištenje očuvan do isteka roka trajanja Orthomol Immun-a.

Uz Orthomol Immun, 25 mikronutrijenata je upakovano u malu i praktičnu veličinu. Delimično, oni imaju veoma specifičan ukus i utiču jedni na druge. Da bi proizvod bio jestiv, praktičan i dugotrajan za vas, mikronutrijenti moraju biti delimično odvojeni.

Orthomol Immun sadrži 25 važnih mikronutrijenata u kombinaciji vitamina, sekundarnih biljnih supstanci i mineralnih materija. Orthomol Immun je original i dokazan je u medicinskoj praksi više od 30 godina. Orthomol Immun je dostupan u dva različita dozna oblika u praktičnim dnevnim porcijama.

Orthomol Immun poželjno je čuvati na hladnom i suvom mestu i zaštićeno od svetlosti.

Orthomol Immun je sertifikovan u skladu sa strogom međunarodno priznatom normom za bezbednost prehrambenih proizvoda u kompaniji (ISO 22.000).

Dnevne porcije su već pojedinačno upakovane tako da imaš mogućnost da bez problema poneseš svoje dnevne porcije. Bočice/tablete su čak gotovo pripremljene za direktnu potrošnju.

Tableta joda je mala bela tableta kompanije Orthomol Immun. Na pakovanju možete pronaći ilustraciju za različite komponente jedne dnevne porcije.

Orthomol Immun sadrži 25 mikronutrijenata, koji su specijalno formulisani da podrže imuni sistem, npr. vitamin c, vitamin d, cink i selen.

Želatin u Orthomol Immun tabletama/kapsulama je goveđeg porekla.

Mnogi vitamini i minerali u koncentrovanom obliku imaju gorak ili neprijatan ukus. Da bismo stvorili prijatan okus za Orthomol Immun, tokom proizvodnje koristimo male količine raznih zaslađivača.

Uzimaj dnevnu dozu Orthomol Immun-a dnevno, tokom ili posle obroka.
Granule: Pomešati sadržaj Orthomol Immun vrećice u 150-200 ml vode.
Bočice/tablete za piće: Konzumiraj sadržaj bočice za piće Orthomol Immun zajedno sa tabletama. Promućkaj pre upotrebe.

Da bi se pokrila posebno povećana potražnja za mikronutrijentima, preporučuje se redovna i dugotrajna konzumacija Orthomol Immun-a. Vaša individualna situacija je najbolje poznata Vašem lekaru ili Vašem farmaceutu – pitajte ga o idealnoj dužini konzumiranja za Vas.
Preporučuje se svakodnevna konzumacija Orthomol Immun-a tokom dužeg vremenskog perioda, jer telo svakodnevno traži mikronutrijente.

Da, možeš konzumirati tablete/kapsule dnevne porcije Orthomol Immun-a tokom dana odvojeno. Čak i kada se koristi odvojeno, preporučujemo upotrebu tokom ili posle obroka.

Izričito preporučujemo da se preporučena dnevna količina za Orthomol Immun ne prekorači. Ako slučajno konzumiraš više od preporučene dnevne porcije Orthomol Immun-a, to nije problem. Ali to ne bi trebalo da postane navika.

Orthomol Immun je namenjen za odrasle. Za decu od 4 godine preporučujemo isključivo Orthomol Junior proizvode. Svako dete, odnosno svaka mlada osoba, razlikuje se po svojoj fizičkoj konstituciji. Zbog toga preporučujemo da se osobe mlađe od 18 godina konsultuju sa lekarom kada uzimaju Orthomol Immun.

Da, Orthomol Immun ne sadrži laktozu.

Da, Orthomol Immun je bez glutena.

Orthomol Immun u dozama bočica/tableta sadrži posebnu tabletu joda koja se po potrebi može ostaviti po strani. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.

Orthomol Immun sadrži jod. Doze u bočicama/tabletama za piće sadrže posebnu tabletu joda, koja se po potrebi može izostaviti. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre upotrebe.

Orthomol Immun u dozama bočica/tableta i granula je pogodan samo za vegetarijansku ishranu.

Orthomol Immun je pogodan za osobe obolele od dijabetesa. Ali treba obratiti pažnju na sadržane ugljene hidrate. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.

Prema Uredbi EU 1169/2011, svi alergeni sadržani u namirnicama moraju biti jasno navedeni u listi sastojaka. Mi poštujemo ovu obavezu bez kompromisa u svim našim proizvodima. Istovremeno, Orthomol Immun ne sadrži laktozu i gluten. Za ostale intolerancije na hranu možeš nas kontaktirati i rado ćemo te posavetovati.

Orthomol proizvodi su dizajnirani kao dnevne doze i po pravilu se ne konzumiraju istovremeno. Istovremena upotreba Orthomol Immun-a sa drugim Orthomol proizvodima se generalno ne preporučuje. Međutim, to zavisi i od specifičnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, možeš ih konzumirati, npr. sa dnevnom promenom. Za dalja pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično, kako bismo što bolje odgovorili na pojedinačna pitanja.

Interakcija Orthomol Immun-a sa lekovima do sada nam nije poznata. Za tačna pitanja uvek nas možeš kontaktirati i rado ćemo te posavetovati.
Konzumiranje Orthomol Immun-a je moguće tokom trudnoće ili tokom dojenja. Međutim, Orthomol Natal je zbog svog specifičnog sastava najpogodniji za majku i dete u tom periodu. Savetujemo da o ovom pitanju razgovaraš sa svojim lekarom.
Orthomol Immun možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim će ti pomoći kao kompetentan konsultantski partner. Pored toga, možeš pronaći Orthomol Immun npr. i u raznim onlajn apotekama. Listu apoteka potraži u našem pretraživaču klikom na „Pronađi najbliže prodajno mjesto“.
Orthomol Immun se prodaje isključivo u apotekama. Obrati pažnju na aktuelne akcije promocije u svojoj apoteci, odnosno u apotekama u tvojem kraju. Pored toga, Orthomol Immun je takođe dostupan u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađi najbliže prodajno mesto“.
Ne. Orthomol Immun je original i dokazan je u medicinskoj praksi više od 30 godina. Orthomol Immun sadrži 25 esencijalnih mikronutrijenata u specifičnoj kombinaciji vitamina, sekundarnih biljnih supstanci i mineralnih materija.
Orthomol Immun nije pogodan za upotrebu kao izvor hrane. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života.
Pošto Orthomol Immun u obliku granula nije tečan, možeš ih bez problema nositi u ručnom prtljagu. U slučaju bočica/tableta za piće, jednu možeš lako poneti u ručni prtljag, sadrži 20 ml tečnosti. Obrati pažnju na opšte smernice za tečnosti.

Da, u zavisnosti od sadržaja vitamina B2 i Orthomol Immun-a, urin može povremeno da požuti. Ali ne brini, to je bezopasan neželjeni efekat.

 • Orthomol Immun treba držati van domašaja male dece.
 • Oblik za doziranje bočica/tableta sadrži odvojene tablete joda.
 • Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
 • Ako imaš oksalatne kamence u bubrezima, određene bolesti kod kojih se nakuplja previše gvožđa i bakra, kao što je nedostatak glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze, proizvod treba konzumirati samo nakon konsultacije sa lekarom.
 • Zbog količine riboflavina (vitamina B2) u Orthomol Immun-u urin može postati žut.
 • Orthomol Immun sadrži, između ostalog, karotenoide koji imaju jaku moć bojenja. Moguće mrlje, npr. na komadima odeće, teško se uklanjaju.
 • Povremeno, količina vitamina C sadržana u Orthomol Immun-u dovodi do jačeg pražnjenja creva.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.

Saveti i novosti o imunitetu

Planiranje odmora sa bebom može biti izazov, ali uz dobru pripremu može se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za celu porodicu. ... >
Osteoartritis je jedan od najčešćih degenerativnih oboljenja zglobova koje pogađa milione ljudi širom sveta. ... >
Dr Maja Šlaković, specijalista ginekologije i akušerstva, objašnjava ... >
Kao fizioterapeut, svaki dan radim sa ljudima koji se suočavaju ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

  Želim više znati o:

Mikronutrijenti za imuni sistem.

Imunološki sistem

Ovde ćete pronaći zanimljive činjenice, savete i predloge.