Orthomol junior C plus

Mikronutrijenti za najmlađe

Za zdravlje i dobrobit dece, uravnotežena ishrana je ključni aspekt zdravlja. Međutim sveobuhvatan zdravstveni pristup našem telu uključuje i aspekte kretanja kao i odmora. Jer, slično imunološkoj odbrani, sve funkcije tela imaju koristi od dobrog snabdevanja mikronutrijentima, redovnog treninga i perioda odmora za regeneraciju.

Pogodno za decu

Testirano ne šteti zubima

Bez laktoze i glutena

Sertifikovani kvalitet

Imuni sistem dece

Imuni sistem dece je često narušen. Mikronutrijenti, kao što su vitamini, minerali i elementi u tragovima iz svakodnevne hrane važni su za podršku normalnom funkcionisanju imunog sistema. Uravnotežena ishrana obično osigurava odgovarajuće snabdevanje svim potrebnim nutrijentima.

Nutritivna svojstva

Orthomol junior C plus je dodatak ishrani za decu. Sa vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema kod dece i sa drugim mikronutrijentima.

  • Vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema kod dece
  • Kalcijum i vitamin D su neophodni za normalan rast deteta i razvoj kostiju
  • Jod doprinosi normalnom rastu dece.

Orthomol junior C plus oblici doziranja

Konzumirajte sadržaj jedne kesice dnevno (= dnevna porcija) tokom ili posle obroka. Dnevna porcija se može rasporediti tokom dana ili, po želji, konzumirati odjednom.
Svakodnevno sadržaj jedne kesice (= dnevna porcija) konzumirati tokom ili nakon obroka. Dnevna porcija može da se rasporedi tokom dana ili, po želji, da bude konzumirana odjednom.

FAQ – Česta pitanja u vezi sa Orthomol junior C plus

Orthomol junior C plus je dodatak ishrani za decu. Sa vitaminom D koji doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema kod dece i sa drugim mikronutrijentima (uključujući vitamin C, selen i cink).

Orthomol junior C plus je dodatak ishrani za decu. Sadrži 26 mikronutrijenata u kombinaciji vitamina, fitonutijenata i minerala pogodnih za decu.
Plus u Orthomol junior C plus ukazuje na ostalih 25 mikronutrijenata koje Orthomol junior C plus sadrži pored vitamina C.
Orthomol junior C plus je dostupan u dva oblika prilagođena za decu, kao ukusne tablete za žvakanje sa ukusom šumskog voća ili narandže/mandarine.
Orthomol junior C plus je dostupan u sledećim veličinama pakovanja: – tablete za žvakanje: pakovanje od 30 i 14 porcija.
Orthomol junior C plus tablete za žvakanje dostupne su sa ukusima šumskog voća i narandže/mandarine.
Pošto se Orthomol junior C plus preporučuje za svakodnevnu upotrebu, dnevne porcije se pakuju pojedinačno. Dakle, ne samo da sprečavamo greške tokom svakodnevne upotrebe, već imaš i mogućnost da dnevne porcije jednostavno poneseš sa sobom ili da ih daš svom detetu. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kese služi za zaštitu, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Zahvaljujući ambalaži koja štiti od svetlosti, uz adekvatno skladištenje, kompletan sadržaj mikronutrijenata u Orthomol junior C plus ostaje očuvan.
Orthomol junior C plus sadrži 26 mikronutrijenata u kombinaciji vitamina, fitonutrijenata i minerala, pogodnih za decu. Dostupan je kao pojedinačni proizvod s dva popularna ukusa (šumsko voće, mandarina/narandža) i dokazano je bezbedan za zube.

Orthomol junior C plus sadrži vitamin D kao doprinos normalnom funkcionisanju imunog sistema kod dece, a Orthomol junior Omega plus sadrži gvožđe kao doprinos normalnom kognitivnom razvoju dece.

Orthomol junior C plus čuvaj na hladnom i suvom mestu.

Orthomol junior C plus ne sadrži šećer.

Dnevne porcije Orhomol junior C proizvoda su pojedinačno upakovane. Na taj način imaš mogućnost da poneseš sa sobom dnevne porcije za svoje dete.

Orthomol junior C plus sadrži izbalansiranu kombinaciju vitamina i minerala. Sadrži vitamin D, koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema kod dece, kalcijum i vitamin D neophodan za normalan rast deteta i razvoj kostiju, kao i jod, koji takođe doprinosi normalnom rastu deteta.
Mnogi vitamini i minerali u koncentrovanom obliku imaju gorak ili neprijatan ukus. Da bi Orthomol junior C plus imao prijatan ukus, u proizvodnji koristimo male količine različitih zaslađivača.

Sadržaj jedne kesice Orthomol junior C plus konzumirati dnevno tokom ili posle obroka. Dnevna porcija se može podeliti na nekoliko obroka.

Ne, Orthomol junior C plus se direktno konzumira i brzo se otapa.

Da bi se pokrila posebno povećana potreba za mikronutrijentima, preporučuje se redovna i dugotrajna konzumacija Orthomol junior C plus. Individualna potreba je najbolje poznata dečijem lekaru ili farmaceutu – pitajte ga o idealnoj dužini upotrebe.

Upotreba Orthomol junior C plus preporučuje se tokom dužeg vremenskog perioda, jer su mikronutrijenti svakodnevno potrebni organizmu.
Da, možeš rasporediti Orthomol junior C plus tablete za žvakanje tokom dana. Preporučujemo da ih konzumiraš tokom ili posle obroka.
Preporučujemo da se ne prekorači preporučena dnevna porcija Orthomol junior C plus. Ako ipak tvoje dete uzme više od preporučene dnevne porcije neće biti problem, ali to ne bi trebalo da pređe u naviku.

Orthomol junior C plus je pogodan za decu uzrasta 4 do 14 godina.

Ne, Orthomol junior C plus je bez laktoze.
Ne, Orthomol junior C plus je bez glutena.
Ne, Orthomol junior C plus je bez fruktoze.
Ne, Orthomol junior C plus ne sadrži titanijum dioksid.

Da, Orthomol junior C plus u obliku tableta za žvakanje sadrži jod. Ako dete boluje od disfunkcije štitne žlezde, posavetuj se sa lekarom pre konzumiranja.

Orthomol junior C plus sadrži jod. Ako dete boluje od disfunkcije štitne žlezde, posavetuj se sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol junior C plus je pogodan za osobe obolela od dijabetesa. Međutim, treba obratiti pažnju na sadržaj ugljenih hidrata. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.
Prema Uredbi EU 1169/2011, svi alergeni sadržani u namirnicama moraju biti jasno istaknuti. Ovu obavezu poštujemo bezkompromisno na svim našim pakovanjima. Pored toga, Orthomol junior C plus ne sadrži laktozu i gluten. Kod drugih intolerancija na životne namirnice javi nam se i rado ćemo te posavetovati.
Ne, dokazano je da Orthomol junior C plus ne šteti zubima.
Orthomol proizvodi su osmišljeni kao dnevne doze i uglavnom se ne konzumiraju istovremeno. Stoga se ne preporučuje istovremena konzumacija Orthomol junior C plus sa drugim Orthomol proizvodima. Međutim, to takođe zavisi od pojedinačnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, možeš ih konzumirati uz dnevnu izmenu. Uvek nas možeš kontaktirati sa dodatnim pitanjima kako bismo što bolje odgovorili na upite.
Interakcije Orthomol junior C plus sa lekovima do sada nam nisu poznate. Za dalja pitanja možeš nas kontaktirati i mi ćemo te rado individualno posavetovati.
Orthomol junior C plus možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim ti stoji na usluzi kao kompetentan konsultantski partner. Pored toga, Orthomol junior C plus se može naći i u raznim online apotekama. Listu apoteka potraži u našem pretraživaču klikom na „Pronađi najbliže prodajno mjesto“.
Orthomol junior C plus se prodaje isključivo u apotekama. Prati aktuelne akcije prodaje u svojoj apoteci, odnosno u apotekama u tvom kraju. Orthomol junior C plus je takođe dostupan u raznim online apotekama. Listu apoteka pronađi u našem pretraživaču klikom na „Pronađi najbliže prodajno mjesto“.
Orthomol junior C plus je dodatak ishrani koji ne služi kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Molimo da obratiš pažnju na zdrav način života.
Pošto je reč o tabletama za žvakanje, a ne o proizvodu u tečnom obliku, Orthomol junior C plus možeš nositi sa sobom tokom leta, u ručnom prtljagu.
Da, zbog sadržaja vitamina B2 u Orthomol junior C plus može povremeno doći do promene boje urina, tačnije urin može postati žut. Ali ne brini, to je bezopasna nuspojava.

Preporučena dnevna doza Orthomol junior C plus se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani ne bi trebalo da služe kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Obrati pažnju na zdrav način života. Orthomol junior C plus treba držati van domašaja dece. Orthomol junior C plus sadrži jod. Ako dete boluje od disfunkcije štitne žlezde, posavetuj se sa svojim lekarom pre primene. Orthomol junior C plus sadrži ksilitol kao zamenu za šećer. Kada se prekomerno konzumira, može imati laksativan efekat. Orthomol junior C plus sadrži 100 mg biotina po dnevnoj dozi. Ukoliko dete radi laboratorijski test (imuno test), obavesti lekara ili laboratorijsko osoblje o konzumaciji Orthomol junior C plus, jer biotin može uticati na takve testove.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.

Saveti i novosti o imunitetu

O značaju probiotika i prebiotika za naš imunitet razgovarali smo sa dr. med. sci. Jasmin Ćorović – Kuburović, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije. ... >
Orthomol Immun pro je proizvod koji sam odabrala jer nudi sveobuhvatnu podršku imunološkom sistemu i zdravlju probave ... >
Planiranje odmora sa bebom može biti izazov, ali uz dobru pripremu može se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za celu porodicu. ... >
Osteoartritis je jedan od najčešćih degenerativnih oboljenja zglobova koje pogađa milione ljudi širom sveta. ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Mikronutrijenti za imuni sistem.

Jačati imunološki sistem dece

Najbolji saveti za jačanje imuniteta.