Orthomol Natal

Bitni mikronutrijenti u trudnoći i periodu dojenja

Nije bitno da li je to dugoročna želja za detetom ili srećno iznenađenje: trudnoća okreće život naglavačke. Kao i trudnoća, kasniji period dojenja predstavlja posebnu fazu u životu mnogih žena. Tada telo radi punom parom, zbog čega se povećava potreba za mikronutrijentima.

Sa odabranim mikroorganizmima

Bez laktoze i glutena

Sertificirani kvalitet

Najbolje opskrbljeni u trudnoći

Između trenutka oplodnje i trenutka kada držite novorođenu bebu u naručju, leže važni meseci. Vaše telo daje mnogo sebe u ovom zahtevnom periodu, zbog čega treba da bude snabdeveno esencijalnim mikronutrijentima. Uravnotežen režim mikronutrijenata ne samo da je dobar za vaše zdravlje i dobrobit, već podržava i pozitivan tok trudnoće i razvoj deteta.

Opskrba mikronutrijentima tokom dojenja

Potreba za mikronutrijentima nastavlja se povećavati tokom dojenja. Jer osim vlastite zalihe, majčinim mlekom bebi prenosite mnoge hranjive tvari potrebne za zdrav razvoj. Osim toga, trudnoća i porođaj zahtevali su puno od tela – stoga aktivno podrži svoju regeneraciju i dobrobit.

Orthomol Natal za majku i dete

Orthomol Natal kombinuje esencijalne mikronutrijente za majku i dete (omega 3 masne kiseline DHA, vitamin D3, kulture bakterija mlečne kiseline) i od planiranja trudnoće donosi esencijalne hranljive materije za razvoj deteta, tvoje blagostanje i za pozitivan tok trudnoće. Sa kombinacijom folne kiseline i Kuatrefolic® kao doprinosa normalnom rastu majčina tkiva tokom trudnoće. Kuatrefolic® je aktivni oblik folne kiseline koji je dostupan telu bez prethodne konverzije i time pokazuje veću bioraspoloživost.

Nutritivna svojstva

Esencijalni mikronutrijenti za trudnoću i dojenje

 • Folna kiselina doprinosi normalnom rastu tkiva majke tokom trudnoće. Dodatna konzumacija folne kiseline kod trudnica povećava nivoe folata. Nizak nivo folata kod trudnica je faktor rizika za defekte neuralne cevi u rastućem fetusu. Pozitivan efekat se manifestuje u dodatnoj konzumaciji 400 mg folne kiseline dnevno u periodu od najmanje mesec dana pre i tri meseca nakon začeća (ciljna grupa: žene u reproduktivnom periodu).
 • Gvožđe doprinosi normalnoj izgradnji crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.
 • Unošenje dokozaheksaenske kiseline (DHA) kod majke doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju kod fetusa i dojenih beba. Pozitivan efekat se manifestuje pri dnevnoj konzumaciji 200 mg DHA, pored preporučene dnevne doze omega 3 masnih kiselina od 250 mg DHA i EPA.
 • Holin doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina.
 • Kalcijum, magnezijum, cink, gvožđe, vitamin D, vitamin B12 i folna kiselina imaju funkciju u deobi ćelija.
 • Vitamin C, vitamin B6, vitamin B12, vitamin D, folna kiselina, gvožđe, cink, selen i bakar doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.
 • Kalcijum je potreban za održavanje normalnih kostiju.
 • Vitamin C, vitamin K, vitamin D, kao i cink i magnezijum doprinose održavanju normalnih kostiju.
 • Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji i korišćenju kalcijuma.
 • Jod i selen doprinose normalnoj funkciji štitne žlezde.
 • Kalcijum i magnezijum doprinose normalnoj funkciji mišića
 • Vitamin C, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, folna kiselina, niacin, pantotenska kiselina i magnezijum doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Sa kulturama bakterija mlečne kiseline, luteina i zeaksatina.

Orthomol Natal oblici doziranja

Sadržaj jedne kesice dnevno pomešati u 150-200 ml vode i konzumirati pre ili tokom obroka zajedno sa kapsulama iz kesice i jednom kapsulom iz pakovanja.

FAQ – Česta pitanja u vezi sa Orthomol Natal

Orthomol Natal je dodatak ishrani i sadrži esencijalne mikronutrijente za period planiranja trudnoće, trudnoću i dojenje.
Orthomol Natal je za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje koje žele da podrže razvoj svog deteta i sopstveno blagostanje.
Orthomol Natal je dostupan u dozama granula/kapsula.
Orthomol Natal je dostupan u obliku granula/kapsula i u mesečnom pakovanju od 30 porcija dnevno.
Orthomol Natal granule su dostupne sa ukusom narandže.
Pošto se za Orthomol Natal preporučuje dnevna potrošnja, dnevne porcije se pakuju pojedinačno. Ovo ne samo da sprečava greške tokom svakodnevne upotrebe, već imaš i mogućnost da svoje dnevne porcije jednostavno poneseš sa sobom, npr. na posao ili putovanje. Pored toga, pakovanje u pojedinačne kesice služi za zaštitu, jer su mikronutrijenti osetljivi na svetlost, kiseonik i toplotu. Kroz pakovanje koje štiti od svetlosti, kompletan sadržaj mikronutrijenata ostaje očuvan uz pravilno skladištenje do isteka roka trajanja Orthomol Natal.
Orthomol Natal čuvaj na hladnom i suvom mestu.
Orthomol Natal sadrži različite vitamine, kao što su vitamin A, D, E, K i C, vitamin B6 i B12, kao i niacin, biotin i pantotensku kiselinu i minerale kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, bakar, selen, hrom, molibden i jod. Pored toga, sadrži omega 3 masne kiseline i kulture bakterija mlečne kiseline, kao i holin, lutein i zeaksantin. Sa kombinacijom folne kiseline i Kuatrefolic®.
Orthomol Natal sadrži kombinaciju folne kiseline i Kuatrefolic®. Kuatrefolic® je aktivni oblik folne kiseline koji je dostupan telu bez prethodne konverzije i time pokazuje veću bioraspoloživost.
Želatin u Orthomol Natalu (kapsule) je goveđeg porekla.
Orthomol Natal kombinuje esencijalne mikronutrijente kao što su folna kiselina, kalcijum, jod, cink. magnezijum i B-vitamini sa plusom za majku i dete (omega 3 masne kiseline, vitamin D3 i kulture bakterija mlečne kiseline). Proizvod ima posebno složen sastav i sadrži mikronutrijente za planiranje trudnoće, trudnoću i dojenje.

Pomešajte sadržaj jedne kesice Orthomol Natal sa 150-200 ml vode i konzumiraj pre ili tokom obroka zajedno sa kapsulama iz kesice i jednom kapsulom iz pakovanja.

Ishrana pre, tokom i posle trudnoće igra odlučujuću ulogu u razvoju deteta. Čak i u periodu dojenja važna je ishrana sa dosta mikronutrijenata, jer kroz majčino mleko snabdevate bebu hranljivim materijama neophodnim za život i rast. Konzumacijom Orthomol Natal možete doprineti snabdevanju sebe i svoje ishrane mikronutrijentima tokom trudnoće i dojenja. Pošto su telu potrebni mikronutrijenti svakodnevno, preporučuje se svakodnevna upotreba tokom dužeg vremenskog perioda. Tvoja individualna situacija je najbolje poznata tvom lekaru ili farmaceutu – pitaj ga o idealnom trajanju konzumacije.
Preporučuje se svakodnevna konzumacija Orthomol Natal-a, jer su telu svakodnevno potrebni mikronutrijenti.
Preporučujemo da konzumiraš Orthomol Natal dnevno tokom ili posle obroka. Vreme dana ovde nije relevantno.
Generalno preporučujemo da se preporučena dnevna količina konzumiranja Orthomol Natal-a ne prekorači. Ako slučajno konzumirate više od preporučene dnevne porcije Orthomol Natal, to nije problem. Ali to ne bi trebalo da postane navika.

Preporučuje se korištenje Orthomol Natal proizvoda tokom planiranja trudnoće. Takođe, Orthomol Natal snabdeva tebe i tvoje dete esencijalnim mikronutrijentima od početka trudnoće do kraja perioda dojenja i na taj način podržava tok trudnoće, razvoj deteta i tvoje blagostanje.

Orthomol Natal je dizajniran za odrasle. Za decu od 4 godine preporučujemo isključivo Orthomol junior proizvode. Svako dete, odnosno svaka mlada osoba, razlikuje se po svojoj fizičkoj konstituciji. Zbog toga preporučujemo da se konzumacija Orthomol Natal kod osoba mlađih od 18 godina konsultuje sa lekarom.
U nekim slučajevima može doći do podrigivanja zbog ribljeg ulja (omega 3 masnih kiselina) sadržanih u Orthomol Natal kapsulama. U ovom slučaju možeš konzumirati kapsule pre spavanja.
Da, Orthomol Natal ne sadrži laktozu.
Da, Orthomol Natal je bez glutena

Da, Orthomol Natal u doziranju granula/kapsula je bez titanijum dioksida. 

Ne, ali Orthomol Natal u dozi tableta/kapsula sadrži posebnu tabletu joda koja se može izostaviti ako je potrebno. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol Natal sadrži jod. Doze tableta/kapsula sadrže posebnu tabletu joda, koja se može izostaviti ako je potrebno. Ako patiš od disfunkcije štitne žlezde, razgovaraj sa svojim lekarom pre konzumiranja.
Orthomol Natal nije pogodan za vegetarijansku ili vegansku ishranu jer su neki sastojci životinjskog porekla.
Orthomol Natal je pogodan za osobe obolele od dijabetesa. Međutim, treba obratiti pažnju na sadržaj ugljenih hidrata. Rado ćemo te posavetovati u vezi sa tim.
Prema Uredbi EU 1169/2011, svi alergeni sadržani u namirnicama moraju biti jasno navedeni u listi sastojaka. Mi poštujemo ovu obavezu bez kompromisa u svim našim proizvodima. Istovremeno, Orthomol Natal ne sadrži laktozu i gluten. Za ostale intolerancije na životne namirnice možeš nam se javiti i rado ćemo te posavetovati.
Jedna dnevna porcija Orthomol Natal u dozi granula/kapsula sadrži 54 kcal.
Orthomol proizvodi su dizajnirani kao dnevne porcije i uglavnom se ne konzumiraju u isto vreme. Zbog toga se generalno ne preporučuje istovremena konzumacija Orthomol Natal sa drugim Orthomol proizvodima. To zavisi od pojedinačnog proizvoda. Ako se odlučiš za dva proizvoda, možeš npr. konzumirati uz svakodnevnu zamenu. Za dalja pitanja, uvek nas možeš kontaktirati lično kako bismo što bolje odgovorili na pitanja.
Interakcije Orthomol Natal sa lekovima do sada nam nisu poznate.
Orthomol Natal možeš nabaviti u apoteci. Apotekarski tim stoji ti na usluzi kao kompetentan konsultantski partner. Orthomol Natal-a možeš npr. naći u raznim onlajn apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađite najbliže prodajno mesto“.
Orthomol Natal se prodaje isključivo u apotekama. Obrati pažnju na aktuelne akcije u tvojoj apoteci, odnosno u apotekama u blizini. Pored toga, Orthomol Natal se nudi u raznim online apotekama. Potraži u našem pretraživaču apoteka klikom na „Pronađite najbliže prodajno mesto“.
Orthomol Natal je dodatak ishrani koji ne bi trebalo da služi kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uz to, obrati pažnju na zdrav način života.
Pošto je Orthomol Natal u granulama sa kapsulama, nije u tečnom obliku, proizvod bez problema možeš nositi sa sobom u ručnom prtljagu.
Da, zbog sadržaja vitamina B2 u Orthomol Natal-u, urin može povremeno da dobije žutu boju, odnosno blažeg bojenja majčinog mlijeka. Ali ne brini, to je samo bezopasna nuspojava.
Navedena preporučena dnevna količina konzumiranja Orthomol Natal se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani ne bi trebalo da služe kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Obrati pažnju na zdrav način života. Orthomol Natal treba držati van domašaja male dece. Folna kiselina koja se nalazi u Orthomol Natal doprinosi normalnom rastu majčinog tkiva tokom trudnoće. Dodatna konzumacija folne kiseline tokom trudnoće povećava nivoe folata. Nizak nivo folata tokom trudnoće je faktor rizika za defekte neuralne cevi u rastućem fetusu. Pozitivan efekat se manifestuje u dodatnoj konzumaciji 400 mg folne kiseline dnevno u periodu od najmanje mesec dana pre i do tri meseca nakon začeća. (Ciljna grupa: Žene u reproduktivnom dobu). Međutim, treba obratiti pažnju na činjenicu da defekti neuralne cevi mogu imati i druge uzroke osim nedovoljnog snabdevanja folnom kiselinom. Dakle, povećanje nivoa folata ni u kom slučaju ne može sprečiti defekte neuralne cevi. Tokom trudnoće, potreba za gvožđem i često za magnezijumom je posebno velika. Stoga, pod određenim okolnostima, može biti potrebno dodatno snabdevanje ovim supstancama. Tvoj ginekolog će te rado posavetovati.

Imaš li još pitanja?

Kontaktiraj našu korisničku podršku ako na tvoje pitanje u odeljku F&Q iznad sa najčešćim pitanjima o proizvodu nije odgovoreno. Bićemo srećni da vam dodatno pomognemo.

Saveti i novosti o imunitetu

Admir Hadžić, profesor sporta i licencirani personalni trener, nudi nekoliko saveta za početnike koji će ti pomoći da se osećaš samouvereno i izvučeš najviše iz ... >
Naša koža svakodnevno se suočava s brojnim izazovima, od štetnih UV zraka do onečišćenog okoliša, često ostavljajući za sobom vidljive tragove starenja i nepravilnosti. Upoznajte ... >
Kada razmišljaš o putovanju, uvek se postavlja pitanje gde ići, da li na more ili možda na planinu, a što da ne i u banju! ... >
Dr. Aleksandar Stanojević, Specijalista internista-gastroenterolog u Poliklinici Žutić savetuje kako održati jak imunitet creva, pa tako i celokupni imunitet. ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

  Želim više znati o:

Sve što trebaš. Uvek tu za tebe. Od samog početka.

Test na trudnoću je pozitivan - šta sad?