Sadržaj

Koji su to najvažniji nutrijenti u periodu dojenja? 

Tokom dojenja, ishrana bogata mikronutrijentima je veoma važna kako bi se bebi kroz mleko obezbedile hranljive materije važne za život i rast. 

Potrebe za ishranu dojilja su slične onima u trudnoći, a ženama se preporučuje da nastave da jedu kao i tokom trudnoće. Dojilji treba 300 kalorija više dnevno, ali je veoma važno da te kalorije dolaze iz kvalitetne hrane. 

Veoma važni vitamini za dojilje su: vitamin B, vitamin C i vitamin D. Trudnoća i porođaj dovode do smanjenja nutritivnih zaliha, pre svega folne kiseline, kalcijuma i vitamina B6. Povrh svega, ako dojite, dnevne potrebe za mnogim hranljivim materijama se povećavaju i postaju veće nego tokom trudnoće. Hranljive materije koje dojilje često ne unose hranom su kalcijum, cink, gvožđe, magnezijum i neki drugi. 

Pored zdravstvenih koristi za mamu, optimalan unos vitamina i minerala pomaže u izgradnji bebinog tela, kao i razvoju mozga. Poznato je da se mozak deteta ubrzano razvija tokom ranog detinjstva, a vaše mleko direktno doprinosi formiranju temelja koji će podržavati detetov kognitivni razvoj tokom njegovog života. 

Iako je veoma važno jesti uravnoteženu i raznovrsnu ishranu, mnogi stručnjaci preporučuju suplementaciju nakon porođaja, kako bi se osiguralo da se zalihe hranljivih materija u vašem telu pravilno popune. 

Orthomol Natal svojim kompleksnim sastavom predstavlja idealnu podršku imunološkom sistemu dojilja tokom perioda dojenja. Orthomol Natal je dodatak ishrani namenjen ženama pre, tokom i posle trudnoće sa vitaminima, mikronutrijentima i antioksidansima, kao što su folna kiselina, jod, gvožđe, magnezijum i kalcijum, kao i posebne omega-3 masne kiseline, posebno DHA, kao i kao probiotici. To je jedini proizvod na tržištu koji sadrži sve vitamine, minerale, omega-3 masne kiseline i probiotike. Ishrana pre, tokom i posle trudnoće igra ključnu ulogu u razvoju vašeg deteta, a Orthomol Natal predstavlja idealnog saveznika u podršci imunološkom sistemu ključnim mikronutrijentima. Pročitajte više o ovom proizvodu na stranici proizvoda Orthomol Natal. 

Slični članci

Planiranje odmora sa bebom može biti izazov, ali uz dobru pripremu može se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za celu porodicu. ... >
Dr Maja Šlaković, specijalista ginekologije i akušerstva, objašnjava ... >
Trudnička depresija je stalno prisutno loše raspoloženje u periodu trudnoće. Svaka 10-ta trudnica može ispoljiti ove probleme. Međutim u praksi se daleko više bavi depresijom ... >

Orthomol Newsletter

Svakih 6 sedmica šaljemo ti pažljivo istražene vesti na teme vezane za tvoje zdravlje! Napomene o zaštiti podataka sam pročitao/la.

    Želim više znati o:

Sve sto trebaš

Uvek tu za tebe. Od samog početka.

Trudnoća i dojenje

Sve o nutritivnim potrebama tokom trudnoće i dojenja